viernes, 2 de enero de 2009

ARNE DUNCAN: SECRETARI D’EDUCACIÓ DE GOVERN D’OBAMA

De director d’educació a Chicago a secretari d’educació

Entre els diferents nomenaments que durant aquest final d’any ha anat fent el president electe, Barack Obama, hi trobem Arne Duncan, actual director del sistema educatiu públic de Chicago.

Duncan és conegut per les mesures estrictes pel que fa a la reforma educativa, però també pel respecte vers la feina dels professors i sindicats. Últimament, ha causat bastant rebombori i polèmica la seva proposta sobre la creació d’una escola preparatòria pública per estudiants homosexuals i bisexuals.

Obama però encara no ha donat a conèixer com vol millorar el sistema educatiu públic tot i que ha mencionat augmentar el finançament i millorar els tests de qualitat, així com contractar més professors.

L’elecció no ha estat feta a l’atzar ni molt menys, la seva relació té molta història. De joves jugaven junts a bàsquet i van créixer al mateix barri a poques cases l’un de l’altre, a Hyde Park. A partir d’aquí van establir una relació d’amistat que encara dura. Duncan també va estudiar i graduar-se a la prestigiosa universitat de Harvard, on liderava l’equip de bàsquet. Esport el qual va seguir practicant com a jugador professional a Austràlia des del 1987 al 1991.

Quan torna a la seva ciutat ho fa per dirigir la Iniciativa d’Educació Ariel, que està enfocada a crear oportunitats pels joves del sud de Chicago. És a arrel d’això que l’any 1998 comença a treballar com a director adjunt de Personal en el distema educatiu públic del seu estat. Només tres anys després, l’alcalde pertinent, Richard M. Daley, el va nomenar director executiu. De manera que als seus 44 anys i, des de l’any 2001, s’ha encarregat del sistema educatiu públic de Chicago, el tercer districte escolar més gran d’EUA, ja que consta de més de 400.000 estudiants.

El nomenament d’aquesta nova peça del govern es va fer a Chicago durant una roda de premsa d’Obama, just després de la designació del premi Nobel Steven Chu com a secretari d’Energia. Un altre nomenament contemporani al d’educació ha estat el de Tom Vilsack en la secretaria d’Agricultura.

Les perspectives per al nou secretari d’Educació són molt optimistes, ja que l’actual secretaria, encapçalada per Margaret Spellings, ha qualificat a Duncan com a un “líder escolar realment bo”, en l’entrevista que va concedir al Washington Post.

M.BELLERA.

No hay comentarios: