lunes, 19 de enero de 2009

OBAMA I FAMÍLIA RECORREN PART DEL VIATGE DE LINCOLN

El viatge cap a la presidència

Dies abans de la seva presa de possessió, Obama ha volgut seguir el passos d’Abraham Lincoln. De manera que ha volgut recórrer part del trajecte que va fer Lincoln al 1861.

La família Obama al complet ha agafat el tren a Filadèlfia i han fet la primera parada a Willmington, d’on Joe Biden ha estat senador.

Aquest recorregut del president electe ha causat gran sensació. La gent surt de casa seva a saludar-lo i Obama veu el viatge com un recull de les veus anònimes, que són les que veritablement formen el país, que s’endurà cap a la Casa Blanca, on prendrà possessió el 20 d’aquest mes.

Les famílies que esperen a peu de tren l’arribada del futur president a les seves terres tant són blancs com negres i, malgrat les baixes temperatures, l’expectació enfront la seva arribada és màxima.

La seva arribada a Washington, però, també és tot un esdeveniment. Una multitud espera a l’estació per veure’ls i la policia controla cada racó de la ciutat. Les mesures de seguretat són impressionants.

Estan previstos per demà una quantitat immensa d’actes, des dels esdeveniments públics fins a festes més reduïdes i d’àmbit privat.

Milions de nord-americans esperen amb ànsia veure jurar al quaranta-quatrè president d’Estats Units sobre la Bíblia de Lincoln.

M.BELLERA.

No hay comentarios: