lunes, 19 de enero de 2009

APOSTA PER UNA NOVA ECONOMIA

El costat Keynesià d’Obama


La crisi econòmica és un tema de debat a nivell mundial. Tots els governs han dedicat esforços per pal·liar-ne les conseqüències. I el nou govern d’EUA no serà menys, tot i que fins dimarts no hi ha la presa de possessió, al llarg de la configuració del seu equip, Obama ha tingut molt en compte aquest tema.

Alguns analistes econòmics estan comparant l’actual crisi amb el crack del 29 i, en part, no els falta raó si ens parem a mirar algunes de les mesures que s’estan adoptant.

En aquesta vessant hi trobem el president electe d’Estats Units, el qual es decanta per la teoria Keynesiana i anuncia que invertirà en infraestructures per així crear dos milions i mig de llocs de treball. Obama creu que la recuperació econòmica ha de partir de la inversió pública. De manera que pretén reorientar la mà invisible que dirigeix l’economia de mercat.

De totes formes hi ha qui no ho veu clar, ja que hi ha qui pensa que més que pedaços, l’economia d’EUA necessita un canvi de rumb total.
Pel que fa a les inversions que vol fer, podem veure que hi ha tres temes que primen en la seva agenda: educació, infraestructures i noves energies. Podem veure que el nou president s’ha decidit per una aposta més “social” que no pas els governs anteriors.


M.BELLERA.

No hay comentarios: