viernes, 5 de diciembre de 2008

HILLARY CLINTON DE SENADORA A SECRETÀRIA D'ESTAT

La nova cara d’EUA a l’exterior

Després de l’expectació que va despertar la curiositat per saber qui entraria en la formació de l’equip de govern del futur president d’EUA, Barack Obama, Hillary Clinton ha tornat a ser el centre d’atenció. Doncs, l’exprimera dama i senadora per Nova York serà la secretària d’estat del nou govern.

La decisió de Clinton d’abandonar el seu càrrec al Senat s’ha produït després d’un intercanvi d’impressions amb Obama sobre la política exterior d’EUA. La intensa negociació ha estat causada per activitats i negocis del marit de Hillary, ja que aquests semblaven interposar-se a l’hora que ella acceptés el lloc.

Aquest però no és l’únic càrrec designat, sinó que, segons la cadena NBC, Obama ja ha decidit que Bill Richardson, actual governador de Nou Mèxic, serà el secretari de Comerç i Timothy Geithner, responsable de la Reserva Federal a Nova York i que ja va treballar pel govern Clinton, seria el secretari del Tresor.

Podem veure que Barack Obama intenta reunir un equip expert per tirar endavant el país i sobretot intenta reforçar la part econòmica, ja que Geithner té molts anys d’experiència a l’esquena en aquest tema, per així intentar sufragar la crisi econòmica.

Tot i així, la paraula final encara no està donada i hi pot haver canvis i noves assignacions, així que de moment només tenim les primeres impressions, tot i que, pel que sembla, molt segures.



M.BELLERA.

No hay comentarios: